2010. január 14., csütörtök

Téli Bőrápolás




A tél kozmetikai problémái már ősszel jelentkeznek. A napfény mennyisége csökken, az idő hűvös, szeles lesz. A nedves idő kedvez a keringési rendellenességek kialakulásának, ezek a fagydaganat és a testvégek szederjessége. A zord időjárás csökkenti a bőr hidratációját, ezzel csökken a bőr rugalmassága, vérkeringése is.
A bőr védelme különösen fontos ebben az időszakban; a külső hatásokat heti egyszeri arcmasszázzsal tudjuk ellensúlyozni. A berepedezett ajkakra tegyünk éjszaka is ajakápolót.
A téli időszak kiválóan alkalmas a hámlasztó, bőrmegújító kezelésekre; a nyár nyomait elhalványíthatjuk a különböző AHA savas, vagy egyéb enzimes kúrákkal. Mikrodermabráziós eljárással a pigmentfoltokat, régi sebhelyeket, aknék után maradt hegeket tehetjük szebbé.
Természetesen kúraszerű alkalmazásuk a legcélszerűbb, mivel így érjük el a kívánt eredményt.
Használjunk bőrtípusunknak megfelelő hidratálót, a téli időszakban lehet zsírosabb krémet választani, főleg ha sok időt töltünk a szabadban. A kézfejek érzékeny bőréről se feletkezzünk meg: húzzunk kesztyűt és használjunk védő kézkrémet! Ha már megtörtént a baj, akkor éjszakára tegyünk a kisebesedett részre mézes pakolást, vagy körömvirágkrémet, melyre cérnakesztyűt húzhatunk, hogy hatásosabb legyen.
Végül ne felejtsük el, hogy a bőr dehidratáltságát a fűtés száraz levegője is fokozza! Helyezzünk ki a lakásba párologtatókat, gyakran szellőztessünk.
Belsőleg sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával támogathatjuk immunrendszerünket, és könnyíthetjük emésztésünket az ünnepi fogások után. Ezt a bőrünk is meg fogja hálálni. Továbbra is fogyasszunk sok folyadékot, és próbáljunk meg mozogni akkor is, ha nem barátságos kint az idő.

by ZSÜDI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése